Het pay-in proces begrijpen

Het betaalproces van Yaspa is verdeeld tussen client-side applicaties die interactie hebben met de klant en de server-side servers die de betaling veilig instrueren en verwerken.

Om het proces beter te begrijpen, hebben we de betaalstroom echter onderverdeeld in 3 soorten communicatie:

• Oranje pijlen - communicatie tussen uw eigen systemen.
  • Blauwe pijlen - de verschillende API's die u moet aanroepen; en omleidingen en webhooks die u moet configureren om te integreren met Yaspa.
  • Groene pijlen - API-aanroepen die door Yaspa worden gedaan en beheerd. U hoeft deze niet te begrijpen, maar kort gezegd betekent dit gewoon dat Yaspa de betaling van de gebruiker overneemt en met de banken communiceert.

first image that needs changing

1. Betalingsverzoek aan de clientzijde

In deze fase kiest de klant ervoor om een betaling te doen - ze kunnen het bedrag kiezen voor een op een portemonnee gebaseerde applicatie of het bedrag kan worden bepaald door een winkelmandje, zoals u zou verwachten bij een winkelapplicatie. Er wordt een verzoek naar de server gestuurd om het betalingsproces te starten.

2. Betalingsinstructie of link genereren

De merchant-server valideert dat de klant de betaling voor het vermelde bedrag mag uitvoeren. De merchant-server doet vervolgens een API-aanroep naar de Yaspa-server om de betaling te instrueren.

Voor betalingsinstructies moet de API-sleutel van de merchant in een header met het verzoek worden meegestuurd, en om veiligheidsredenen moet dit verzoek vanaf de server worden gedaan.

De Yaspa-server retourneert een betalings-URL of Yaspa-transactie-ID naar de merchant-server.

3. Stuur de Yaspa-betalingsrespons naar de client.

De merchant-server stuurt de betalings-URL of Yaspa-transactie-ID naar de merchant-client.

4. Overdracht van de klant naar Yaspa

De merchant-client opent de betalings-URL in een iframe of een nieuw venster, of als er een Yaspa-transactie-ID wordt geretourneerd, wordt de Yaspa SDK gebruikt om een container te openen.

5. Yaspa voltooit de betaling bij de bank

Yaspa opent een venster voor de klant, zodat ze hun bank kunnen selecteren. Vervolgens leidt Yaspa hen door een proces in meerdere stappen om de betaling te controleren en autoriseren bij de bank.

6. De klant wordt teruggeleid naar de clientsite

Na voltooiing van de betaling - hetzij door een succesvolle betaling, annulering of mislukking - wordt de klant door Yaspa teruggeleid naar de website van de merchant. Deze URL is configureerbaar door de merchant.

7. Bankmelding over betalingsstatus

Nadat een betaling is ingediend, ontvangt Yaspa updates van beide banken:

• Voor pay-ins - we ontvangen meldingen van de betaler- en begunstigdenbank.
  • Voor uitbetalingen - we ontvangen meldingen van de betalerbank.

8. Webhook-meldingen naar de merchant-server

Bankmeldingen worden doorgegeven aan de merchant-server, op basis van welke webhook-meldingen zijn geconfigureerd in het admin dashboard.