1. Yaspa-helpcentrum
  2. Veelgestelde vragen over gebruikers

Hoe werkt online bankieren?

Online bankieren is een systeem dat derde partijen voor financiële diensten veilig toegang geeft tot klantgegevens van banken via API's (Application Programming Interfaces).

Klanten verlenen uitdrukkelijke toestemming voor gegevenstoegang, waardoor concurrentie en innovatie worden bevorderd. Ontwikkelaars van derden gebruiken deze gegevens om innovatieve financiële producten te creëren. Strikte beveiligingsmaatregelen en regelgevende kaders zorgen voor naleving en bescherming van de privacy van klanten, waardoor een dynamisch en klantgericht financieel dienstenlandschap wordt bevorderd.

Bij Yaspa gebruiken we online bankieren om directe bankbetalingen te verzorgen die sneller, veiliger en kosteneffectiever zijn dan kaarten.